Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

''ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ.''


Το διαδίκτυο μας έχει δώσει την δυνατότητα να επικοινωνούμε σε οποιοδήποτε σημείο της γης και να εκφράζουμε τις απόψεις μας και προβληματισμούς μας. Αυτή η δυνατότητα  έχει φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση την "ΕΞΟΥΣΙΑ".
ΔΝΤ, εντολοδόχοι πολιτικοί, καθοδηγούμενα ΜΜΕ, ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων και λοιποί Υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων ενοχλούνται που δεν έχουν τον απολυτό έλεγχο.
Το ελεύθερο διαδίκτυο άρχισε να γίνεται επικίνδυνο για τα συμφέροντα τους.
Και πρέπει ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ

Όταν η θεσμική εξουσία βλέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια τα άπλυτα της, αμέσως κινεί  τον μηχανισμό της, με μονό σκοπό να κρύψει την διαφθορά της.
Εκφοβίζει οποιαδήποτε πηγή ενημέρωσης, διαδίδει ότι το blog είναι ιστολόγιο συμφερόντων και συκοφαντικό.
Προσπαθούν  να  το βουλώσουμε, να συνεργήσουμε, να φοβηθούμε, να απελπιστούμε και να τα παρατήσουμε.
Μας πλησιάζουν «φιλικά πρόσωπα» οπού κάποιοι μας  το παίζουν καλοί και κάποιοι κακοί αστυνομικοί λέγοντας , «Μη χώνεις τη μύτη σου παντού, κάνε πως δεν καταλαβαίνεις, σώπα!»
 Άλλοι προσπαθώντας να μας  «ρίξουν» στο φιλότιμο… λέγοντας «μην κτυπάς κι εσύ».

Η λογοκρισία ήταν πάντοτε το όπλο των ισχυρών εναντίον των αδυνάτων.
Επειδή κάποιοι απόκτησαν παροδική εξουσία (πολιτικοί) νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν τον οποιονδήποτε να μιλήσει.
Στην πραγματικότητα είναι ανίσχυροι, διότι ο λαός  τους «ανέβασε», ο λαός έχει τη δύναμη να τους «κατεβάσει». Ο οποιοσδήποτε έχει περισσότερη δύναμη από αυτούς.

Έχουμε σκεφτεί, πόσο πολύ χρήσιμο είναι το διαδίκτυο στην κοινωνίας μας;
Υπάρχουν πολλά αξιόλογα ιστολόγια, οπού ο καθένας μας μπορεί να βρει αυτό που τον ενδιαφέρει, μας προσφέρουν απλόχερα γνώση και ενημέρωση.
Επίσης τα blogs είναι ένας ελεύθερος χώρος ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων από απλούς πολίτες. Μέσα στα  blogs θα σχολιαστεί η  επικαιρότητα χωρίς προκαταλήψεις και δεσμεύσεις, θα εκφραστούν οι προβληματισμοί μας και θα μοιραστούμε  σκέψεις μας που κρίνονται χρήσιμες σε μια κοινωνία

Το διαδίκτυο είναι ένα μοντέρνο καφενείο.

Όπως σε ένα καφενείο της γειτονιάς, υπάρχουν όλες οι απόψεις και οι διαφωνίες, έτσι και στο διαδίκτυο ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να εκφράζει αυτό που σκέφτεται και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να του το απαγορεύσει.

Δεχόμαστε  την κριτική όποια και αν είναι αυτή και εάν μας  κατηγορήσει ένας αξιόλογος άνθρωπος , θα στεναχωρηθούμε, θα θυμώσουμε, αλλά θα καταλάβουμε ότι κάτι έχουμε κάνει λάθος και θα πρέπει να το ψάξουμε.

Εάν αυτά που γραφούμε ή λεμέ  είναι αλήθειες, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Εάν μας  κατηγορήσει ένας ανύπαρκτος, δεν θα δώσουμε σημασία.
Όμως στο διαδίκτυο δεν είναι όλα ρόδινα, υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Όπως στην κοινωνίας μας υπάρχει το  κουτσομπολιό και η κακία, το ίδιο ισχύει και για τα blogs, εφόσον το διαδίκτυο είναι μια εικόνα της κοινωνίας μας.

Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να διαβάσουμε κάτι ψευδές, πού  το πλασάρουν  κάποιοι για τους δικούς του λόγους. 

Εάν κάποιος νομίζει ότι θίγετε από κάποιο δημοσίευμα και έχει ήσυχη την συνείδηση του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα βρει ένα πιο λογικό τρόπο απάντησης, τον πολιτισμένο διάλογο. Δεν χρειάζονται οι απειλές και οι ακραίες συμπεριφορές. 

Αργά η γρήγορα τα blogs που συκοφαντούν και δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις χάνουν την αξιοπιστία τους, δεν θεωρούνται έγκυρα και απαξιώνονται από τους αναγνώστες

Εξάλλου η δικαίωση πάντα έρχεται!

Στο χωριό μου λένε «Ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρι, το βρίσκει στο τομάρι».

Έτσι και για το συκοφάντη και το λασπολόγο, αργά ή γρήγορα όλες οι συκοφαντίες και όλη η λάσπη θα του γυρίσουν μπούμερανγκ.

Ενώ από την άλλη πλευρά, ο καθαρός άνθρωπος, μακροπρόθεσμα τουλάχιστον, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

Θεωρώ ότι το διαδίκτυο και τα blogs πρέπει να  είναι μια πόρτα ανοιχτή, οπού θα υπάρχει η δυνατότητα να εκφράζει ελεύθερα κάθε άνθρωπος τις απόψεις του και τις  σκέψεις του.  

Διότι όσο υπάρχουν σκέψεις υπάρχουν και όνειρα.

·        Έχω τα κάθε δικαίωμα να εκφράσω την γνώμη μου  την ώρα που βλέπω  να γκρεμίζονται τα όνειρα μου.

·        Την ώρα που  γίνετε δύσκολη η επιβίωση της οικογενείας μου.

·        Την ώρα που ισοπεδώνονται τα εργασιακά μου δικαιώματα.

Εάν δεν αντιδράσω σε όλα αυτά που γίνονται για μένα χωρίς εμένα τότε θα συναινέσω στην αυτοκαταστροφή μου .

Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην χωρά που  γέννησε την ελευθερία.

Προσωπικά εγώ, διαφωνώ με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και όλες αυτές τις χυδαιότητες, που υπάρχουν τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στην κοινωνία μας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, να υπάρχει ένα blog, οπού ακούγονται οι προβληματισμοί της κοινωνίας. Ποσό μάλιστα που στην σημερινή εποχή,  κάθε μέσο ελέγχεται από οικονομικά και λοιπά συμφέροντα.

Έστω και 1% του κοινωνικού μας συνόλου έχει ελεύθερη και καθαρή ανταλλαγή απόψεων είναι πολύ σημαντικό, από το να μην υπάρχει καθόλου.

Θα πρέπει όμως παράλληλα να κοιτάμε και τις δυο πλευρές, να βλέπουμε πιο σφαιρικά κάποια πράγματα και να αρχίσουμε να κρίνουμε τα όσα βλέπουμε κι ακούμε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και να μην τα δεχόμαστε ως γεγονότα, αλλά ως απόψεις που ίσως συμφωνούμε, ίσως διαφωνούμε!

Η γνώμη μου είναι, ο καθένας πρέπει και επιβάλλεται να έχει την ελευθερία να λέει αυτό που νιώθει και σκέφτεται με σύνεση και σεβασμό προς τον άλλον.

Να ακούγονται όποιες μα όποιες απόψεις και όχι η αντίληψη «ελευθερία λόγου είναι, όταν συμφωνεί με εμένα».

Αυτό θα πει ελευθερία. Πλήρης σιωπή σημαίνει δικτατορία.

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»
Ρήγας Βελεστινλής

Η «ελευθερία» του λόγου στο ελληνικό σύνταγμα
Άρθρο 14
1.     Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους.
2.     Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.
3.     Η κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλοφορία είτε ύστερα από αυτή, απαγορεύεται. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλοφορία: α) για προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας, β) για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, γ) για δημοσίευμα που αποκαλύπτει πληροφορίες για τη σύνθεση, τον εξοπλισμό και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων ή την οχύρωση της Χώρας ή που έχει σκοπό τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος ή στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας του Κράτους, δ) για άσεμνα δημοσιεύματα που προσβάλλουν ολοφάνερα τη δημόσια αιδώ, στις περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος.
4.     Καθένας ο οποίος θίγεται από ανακριβές δημοσίευμα ή εκπομπή έχει δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση πλήρους και άμεσης επανόρθωσης. Καθένας ο οποίος θίγεται από υβριστικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα ή εκπομπή έχει, επίσης, δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση άμεσης δημοσίευσης ή μετάδοσης της απάντησης. Νόμος ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται το δικαίωμα απάντησης και διασφαλίζεται η πλήρης και άμεση επανόρθωση ή η δημοσίευση και μετάδοση της απάντησης.